Zikka's remembrance

My Photo
Name:
Location: Dublin, Ireland, Ireland

Saturday, May 22, 2021

Amerika opet

 Malo sam iskocio iz pracenja sta se desava u SAD... Juce uzeo malo da proverim... Brate...


U Arizoni citav haos... Navodno je nivo prevere toliki da ce u narednom periodu da proveravaju ne samo izbore iz 2020, vec ce da proveravaju sve prethodne izbore od kako je uvedeno upisivanje rezultata preko Dominion sistema. U medjuvremenu, pojavila se informacija da su clanovi izborne komisije izbrisali podatke iz ovih izbora, sto je jedan clan komisije i potvrdio, doduse nenamerno, ali je isto rekao da su ih uspeli vratiti. NAvodno je dokazano da je serif Mariukopa kauntija dobio "donaciju" od 2 miliona dolara od Sorosa (ili njegove neke agencije) za kampanju, a on je jedan od likova koji su ozbiljno umesanu u celu pricu.

U New Hemsiru pocinju takodje audit ove nedelje. U Dzordziji sada postoji vec ozibljna podrska za audit, izmedju ostalog i jer jos uvek nema linije pracenja za cak 330 000 glasackih listica. U Micigenu i Pensilvaniji takodje ima nekih pokreta, ali je tu jos uvek u zacetku price..

Bajden je drzao govor kadetima pomorske akademije i posto mu nisu aplaudirali, nazvaio ih "dull class" i jos nekim interesantnim nazivima...

Neke od kompanija koje su podigle glas zbog promene izbornog zakona u Dzordziji sada trpe vec ozbiljne gubitke. Delta Airlines je nakon istupa CEO, nakon 7 dana nakon toga kada je reakcija dozivela maksimum, od tada je izgubila  10% vrednosti akcija, a broj putnika se prakticno prepolovio. Dizni belezi strahovite gubitke vec mesecima, u poslednjem preseku je zabelezen gubitak od oko 600miliona dolara, uz pad vrednosti akcija od oko 15%. NBA, MLB, svi oni beleze ozbiljan pad gledanosti i interesovanja, samim tim i beleze ekonomske gubitke.

Interesovanje za vakcine takodje opada u velikoj meri, javne licnosti su pocele da izlaze u javnost sa svojim losim iskustvima sa vakcinama (Klepton poslednji), u kojima izjavljuju da se kaju sto su primili vakcine. CDC je izbacio inforamciju da se vise ne moraju nositi maske, jer vise nema osnova da se to radi s obzirom da se nista katastrofalno nije desilo u Teksasu i jos nekim drzavama koji su ukinuli obavezu nosenja maski... Krenula je i istraga protiv guvernekre Micigena u vezi smrti u starackim domovima zbog Kovida...

Ovo sada postaje frontalni napad iz razlicitih uglova i zaista deluje kao da ce tamo biti velikih promena, sistemskih, ne kozmetickih.

Inace, koliko sam ukapirao, zid koji je sve vreme napadan od strane Demokrata, izgleda da nastavlja da se gradi, jer je situacija sa imigracijama postala neodrziva, i previse javna.

Pocela je i da se preispituje u javnosti politika vakcinacije i uopste situacija sa Kovidom... Sve cesce su emisije cak i u mejnstrim medijima u vezi ove price, a cep je probio pre 20 - tak dana Taker Karlson koji je postavio neka pitanja, a kao posledica napada na Dzoa Rogana koji je isto tako neka pitanja postavio u svom potkastu i onda je masovno napadnut od strane vecine mejnstrim medija.

CDC je pre nekoliko dana izbacila podatak da je samo 5% zabelezenih smrtnih slucajeva direktna posledica kovida, a da je medju ostalim smrtnim slucajevima prosek pratecih oboljenja sada 4.6.

Situacija sa nestacima nafte se jos uvek nije sredila, navodno preko 100 pumpi jos uvek nije snabdeveno gorivom.

Po prvi put u istoriji Amerike, vojna lica u penziji su izasla u javnost sa kritikom politike Dzoa Bajdena kako na unutrasnjem, tako na spoljnem planu. Njima su se prikljucili i neki aktivna vojna lica.