Zikka's remembrance

My Photo
Name:
Location: Dublin, Ireland, Ireland

Friday, March 25, 2016

Anketa 25.03.2016


NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE "FAKTOR PLUSA": SNS 52,6%, SPS 11,9%, SRS i DS 6,12%, DSS-Dveri 5,5%, SDS-LDP 5%!
Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića osvojila bi čak 52,6 odsto glasova ukoliko bi vanredni parlamentarni izbori bili održani danas, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja agencije "Faktor plus". Prema toj anketi na prelazak cenzusa od pet odsto mogle bi da računaju i liste okupljene oko SPS, SRS, DS, SDS i DSS
Kad je reč o poverenju koje građani imaju u srpske političare, i dalje je na ubedljivom prvom mestu premijer i lider SNS Aleksandar Vučić, kome veruje čak 58 anketiranih građana, dok je daleko iza njega po popularnosti potpredsednica naprednjaka Zorana Mihajlović (26%), koju sledi predsednik Srbije Tomislav Nikolić (25%). Najmanje poverenja glasači imaju u lider DS Bojana Pajtića čiji rad podržava tek 8 odsto.
Na pitanje kakav odnos imaju prema političkim partijama, bez obzira kojoj listi pripadaju, pozitivnu ocenu čak 55 odsto anketiranih dalo je SNS, a socijalistima 18 procenata. Najgore je prošao LDP Čedomira Jovanovića, kome je "plus" dalo tek 3 odsto ispitanika.
Što se tiče izlaznosti na predstojeće vanredne parlamentarne izbore, 54 odsto glasača tvrdi da će ispuniti svoje biračko pravo, dok je 21 procenat onih koji će tok dana ostati kod kuće.
Zanimljiv je podatak da 81 odsto građana u ovom trenutku zna kome će poveriti svoj glas, a samo 19 procenata još razmišlja koji broj će zaokružiti na izbornom listiću.