My Photo
Name:
Location: Dublin, Ireland, Ireland

Saturday, June 26, 2021

Amerika Jun Novosti

 Djulijaniju je oduzeta licenca da radi kao advokat u NY.


Po svemu sudeci, nakon Arizone, pasce i rezultat izbora u Dzordziji. Trenutno je procedura zaustavljena zbog jos jednog pokusaja da se sudski ospori, ali su ocekivanja da od toga nema nista i da ce se taj proces nastaviti jer je u medjuvremenu, pod pritiskom dokaza, cak drzavni sekretar Dzordzije poceo da daje izjave da postoje problemi u izbornom procesu (onaj sto je zajebavao Trampa i objavio editovan razgovor kako bi pokazao pritisak Trampa na njega da izvrsi istragu).

Pored Dzordzije, jacaju gras rut pokreti, pre svega u Pensilvaniji koji takodje traze audit, i po njihovim recima, nisu daleko da izboksuju isti.

Navodno u Viskonsinu, audit se uveliko odrzava, ali ovo je isto tako spekulacija koju ne bih uzeo za ozbiljno.

Imamo neke bizarne govore Dzoa Bajdena u poslednjih nedelju dana, gde je izjavio neke stvari zbog kojih moras da se poceses po glavi. Ima na tviteru,  koga interesuje, moze da potrazi. Najjaca je izjava u kojoj je hteo da pojaca pritisak da se uvedu zabrane za nosenje odredjenog naoruzanja, i pokusavajuci da to kaze, ladno je rekao da (u nekoherentnom govoru i recenici  tako da ko zna sta je mislio kada je rekao ovo) - kako bi se srusila vlada SAD, morali bi da se koriste F15s i nuklearno naoruzanje!?

U vezi prethodnih prepiski, da ce nesto biti ili nece, u SAD... Pre nei dan u Virdziniji u jednom kauntiju je doslo 250-300 gradjana na javni skup skolskog odbora kako bi se razmatralo uvodjenje Teorije kriticne rase u nastavni plan, i protiv cega su bili masovno gradjani, ali su bili prekinuti da javno govore, a onda su pojedinci koji su insistirali na svom pravu da govore, bili uhapseni. Na javnom skupu, u vreme koje je bilo zakupljeno... Bizarno.

Ali ovo je samo najocitiji primer, jer sve vise i vise je takvih primera. U Pensilvaniji, u Virdziniji, u drzavama i u kauntijima gde republikanci cak nemaju ni vecinu i gde su na vlasti demokrate, imate pus bek protiv ovih stvari. Toga manje ili uopste nema u "crvenim drzavama" jer su sve, manje vise, vec zabranile ucenje ove teorije.

U videu koji sam postavio pre neki dan, imate komentar Benona na to sta moze da se ocekuje, gde je iskoristio bas ovaj primer iz Virdzinije kako ce majke, pokusavajuci da brane pravo roditelja na skolskim skupovima, upravo zbog ove teorije i zbog sve veceg forsiranja obavezne vakcinacije u okviru skolskog sistema, poceti da rearguju nezavisno od partijskih linija. A onda je napravio paralelu sa francuskom revolucijuom gde su upravo zene bile te koje su pokrenule revoluciju.

NE znam da li ce se bas tako desiti, ali eto, interesantno vidjenje.

Inace, izasli su neki podaci o kriminalu i pre svega napadima iz vatrenog oruzija, gde su najvise zastupljeni veliki gradovi, i ono sto je intereantno je - Sijetl, koji je jedan od gradova koji toleris "sigurne zone" BLM-a i Antife, u toku prethodnih godinu dana imao 500+% (zaboravio sam tacan procenat, mislim da je negde oko 530%) povecanje u odnosu na isti period prethodne godine za pokusaje ubistva... 500%... Neverovatna cifra...

Abot (Guverner Teksasa) je inace odobrio i potpisao novac namenjen za izgradnju zida, mislim da je cifra nekih 250 miliona dolara, i sada su u fazi u kojoj treba da preuzmu nadleznost nad teritorijom gde treba da bude zid od federalnih vlasti, tako da ce i ovo biti jos jedan interesantan sukob. Tramp ce uskoro posetiti sa Abotom granicu, a istu posetu je napokon najavila i Kamala Haris, ali tek posto Tramp vec ode tamo. I ovo ce biti interesantno ispratiti.

I sve cesece se pojavljuju slucajevi u kojima jedni delovi drzava zele da se odvoje na neki nacin i otmu kontroli demokrata... U Atalanti, najbogatije predgradje, zbog porasta kriminala i lose zastite policije, koja je posledica loseg upravljanja vlasti u Atalanti po njihom misljenju, trazili su zvanicno da postanu nezavisni od Atalante. Sve bi to mnogo lakse proslo, da cak cetvrtina svih poreskih prihoda ne otpada na ovu sredinu.

Vec neko vreme su poznati pokreti u Ohaju koji zele da se prikljuce Ajdahu, a sada se javljaju i kauntiji iz Kalifornije koji traze isto.

Takodje, ispostavilo se da su proslogodisnji pozari za koje je Tramp okrivio lose upravljanje sumama upravo Kaliforniju, ispostavlja se da zapravo i jeste to bio razlog pozarima. A vec neko vreme se prica o nestasici vode u Kaliforniji, da bi sada pocelo da se spekulise kako je namerno ispustana voda iz rezervoara koji sluzi kao rezerva vode u susnom periodu!? DA li je tacno, ne znam, prenosim samo.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home