My Photo
Name:
Location: Dublin, Ireland, Ireland

Sunday, March 27, 2016

Naprednjaci premašili 51 odsto 02. decembar 2015.

NAJNOVIJE istraživanje agencije "Faktor plus" potvrdilo je da nema značajnih promena u rejtingu stranaka i političara. SNS je i dalje ubedljivo prva, s podrškom od 51,6 odsto ispitanika, a samostalno bi cenzus mogli da pređu i socijalisti, demokrate i radikali.
Prema anketi, rađenoj krajem novembra, SPS bi dobio 8,7 procenata, DS 6,5, a SRS 6,2 odsto. Iako je gotovo izvesno da će na izbore u koaliciji, DSS i Dveri su "mereni" pojedinačno i imaju 2,8, odnosno 3,1 odsto. Zajedno bi prešli "crtu". Savez LDP (1,3 odsto) i SDS Borisa Tadića (2,9) je nadomak cenzusa. Palmina Jedinstvena Srbija ima 1,4, PUPS 3,3, a pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića 2 procenta.
Kad bi izbori u bili sledeće nedelje, na njih bi izašlo oko 51 odsto građana, a čvrsto opredeljenih birača je oko 35,5 odsto.
Novembarsko istraživanje je pokazalo i da građani Rusiju doživljavaju kao državu koja je u političkom smislu najbliža Srbiji, ali da bi, ipak, pre živeli i radili u nekoj zemlji EU ili SAD.

VUČIĆ
Najveće poverenje građana i dalje ima Aleksandar Vučić, a ono što radi i govori odobrava 58 odsto ispitanika. Slede ga predsednik Tomislav Nikolić (28), šef diplomatije i lider socijalista Ivica Dačić (22) i potpredsednik SPS Branko Ružić (17).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home