My Photo
Name:
Location: Dublin, Ireland, Ireland

Sunday, March 27, 2016

Uz SNS 51 odsto birača 02. novembar 2015

SRPSKA napredna stranka i dalje ima podršku više od polovine građana koji bi izašli na izbore (51,5 odsto), pokazuje poslednje istraživanje agencije "Faktor plus". Na drugom mestu je SPS sa oko devet odsto podrške, za SRS bi se opredelilo 6,6, a za DS šest procenata birača.
Ostale stranke su ispod cenzusa, ali bi u parlament sigurno ušla koalicija Dveri i DSS, koji zajedno imaju nešto više od šest procenata. SDS Borisa Tadića ima 2,8, nešto manje od SDPS Rasima Ljajića, koji može da računa na podršku tri odsto građana. Krkobabićev PUPS može da očekuje oko tri odsto glasova, a pokret "Dosta je bilo" podržava dva odsto birača.
Direktor "Faktor plusa" Vladimir Pejić kaže da istraživanja pokazuju jačanje desničarskih stranaka, što on povezuje sa odnosom građana Srbije prema EU.
- Jasno je i da SNS uživao najveće poverenje u opredeljenom biračkom telu. Ostale partije se više bave unutarstranačkim bitkama. Važniji su im izbori unutar stranke, nego na republičkom ili lokalnom nivou - kaže Pejić.
Politički analitičar Dejan Vuk Stanković objašnjava da bi na izbore, kada bi se održali u nedelju, izašla polovina ispitanika:
- To pokazuje prisustvo nepoverenja velikog dela građana u politiku kao delatnost koja može nešto da promeni. Postoji kriza poverenja u političku elitu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home