My Photo
Name:
Location: Dublin, Ireland, Ireland

Saturday, June 17, 2006

Stiven Hoking:"Moracemo da naselimo svemir "

15. jun 2006.
Hongkong -- Astrofizičar Stiven Hoking kaže da bi nuklearni rat, udar asteroida ili pandemija zarazne bolesti mogli da unište ljudski rod.

Prema Hokingu, način da ljudska rasa preživi kataklizmu, čija je pretnja sve realnija, jeste naseljavanje svemira. On je tu tezu izneo na predavanju u Hongkongu najpoznatiji svetski astrofizičar Stiven Hoking. On tvrdi da će ljudski rod preživeti samo ukoliko pronađe nove naseobine u svemirskom prostranstvu, prenosi Blic."Ako želimo da preživimo, moramo da nađemo planetu sličnu svojoj van Sunčevog sistema. Za 20 godina mogli bismo da imamo stalnu bazu na Mesecu, a za 40 godina koloniju na Marsu", tvrdi Hoking. Profesor fizike na Institutu za tehnologiju u Masačusetsu Alan Džut kaže da kolonizacija neke planete nije izvodiva još najmanje 50 godina. "Mislim da naša tehnologija neće toliko napredovati u narednih pola veka. I dalje će biti lakše preživeti na Zemlji nego na Mesecu, lakše ćemo sagraditi podzemnu bazu na Antarktiku nego na Mesecu", kaže on.

2 Comments:

Blogger Iceman said...

Jedno pitanje:
Hoce li nama srbima i za tamo trebati viza?

2:38 AM  
Blogger Zikka said...

Ja mislim da ne treba da se brinemo ti i ja dok imamo Djuku. Buduci da je on najiskreniji pobornik ideje Srbije kao nebeske zemlje i Srba kao nebeskog naroda lako cemo da dobijemo garantno pismo.

10:25 PM  

Post a Comment

<< Home