My Photo
Name:
Location: Dublin, Ireland, Ireland

Saturday, June 03, 2006

Okuka o mladim igracima

Selektor Okuka je pristao i da pojedinačno oceni učinak igraca koji su nastupali i njihovu igračku budućnost.
Vladimir Stojković – Nema zbora, on je naša budućnost. Nema tu šta kod njega da se kaže, sve ste videli. Izuzetan golman.
Branislav Ivanović – Izuzev prve utakmice pokazao je da mnogo vredi. Na poslednje tri utakmice igrao je odlično i nije bio sporan.
Milan Stepanov – Nikada nisam sumnjao u njega. Igrao je izuzetno u doigravanju protiv Hrvatske. Tokom karijere igrao je čas libera, čas štopera, ali sada se sjajno snašao i veliko je osveženje za ovaj tim.
Milan Biševac – Takođe nikada nije bio sporan. On je veoma perspektivan igrač.
Marko Lomić – Lomić može da bude veoma dobar igrač ako popravi neke stvari u razmišljanju, on zna koje. On je takođe jedan od igrača koji je zadovoljio.
Ivan Todorović – Ono što sam ja od njega očekivao on je odradio. Odradio je maksimalno. To je ono što smo tražili od njega.
Nenad Milijaš – Izrasta u odličnog igrača. Pre prve utakmice protiv Nemačke smo razgovarali jer je hteo objašnjenje zašto nije u startnoj postavi. Mislio je da je zaslužio. Objasnio sam mu i on je to na pravi način prihvatio. U sledećim utakmicama dokazao je da mu je mesto u startnoj ekipi.
Dušan Basta – Osim poslednje utakmice on nije igrao na nivou svojih mogućnosti. On je jako korektan i disciplinovan momak koga moraš istrpeti i sačekati da proigra. Potvrđena vrednost. I zato je zaslužio da ga čekamo.
Boško Janković – On ima problema i sa samim sobom i sa kolektivom. Ako ih ne reši imaće velikih nevolja u karijeri. Za njega se bojim. On fudbalski ima sve, ali u glavi mora da reši neke probleme.
Miloš Krasić – Veliki potencijal, budućnost. Previse se igra sa loptom ali to je podlozno promenama. Pokazao je zasto je tu ali moze vise i dalje.
Milan Purović – Imao je nesreću da nije igrao mnogo u Zvezdi ove sezone. Kao i nesreću da mora da igra sam u špicu u reprezentaciji. Igrač koji mora još mnogo da radi individualno. Kao centarfor moraš da ulaziš u šanse i da daješ golove iz tih šansi. Verujem da će sledeći put iz prilika u kojima je bio postizati golove.
Duško Tošić – Za taj levi bok naša seniorska reprezentacija u budućnosti ne treba da brine. Imamo Tošića. On je 1985. godište i ima pravo nastupa i u narednom ciklusu.
Simon Vukčević – On je trebalo da bude ta prevaga, nažalost došao je nezainteresovan i za trening i za utakmice. Mora daleko više i bolje jer ima potencijal. Kao i Janković i on neke stvari mora da reši sa soboom.
Dejan Milovanović – On je odigrao sjajnu sezonu u Crvenoj zvezdi. Ima kvalitet. Posle prve utakmice nije imao dovoljno volje da se nametne na treninzima. U polufinalu je odigrao solidno, ali mislim da nam je nedostajala njegova forma. Za bolji rezultat nedostajala nam je igra Milovanovića iz Zvezde, njegovi šutevi, dodavanja, prodori...
Nemanja Rnić – Odigrao je sasvim korektno protiv Ukrajine. Ima budućnost. Imao je tešku povredu, a zaslužio je da bude ovde sa nama.

1 Comments:

Blogger Iceman said...

Pokazali su profesionalizam i zelju za dokazivanjem. Ostavili su srce na terenu. Jednostavno - nisu imali srece! Penali su lutrija! Ako se A reprezentacija bude ovako ponela mozda ce definitivno prestati sva pljuvanja na njihov racun!

4:07 AM  

Post a Comment

<< Home